Vi dækker hele Sjælland

Miljøscreening

Miljøscreening – kortlægning af miljøfarlige stoffer i dit byggeaffald

Miljøscreening danner udgangspunkt for den rapport, som du er forpligtet til at indlevere til kommunen i forbindelse med nedrivning eller renovering.
Miljøscreening er den indledende fase, hvor vi ved en gennemgang af byggeriet vurderer, hvilke stoffer man kan forvente at finde, og hvilke prøver der derfor er nødvendige. Hos Ebbekærgård Miljø har vi årevis af erfaring med miljøscreening og miljøkortlægning, som vi har udført for såvel private, erhverv og i samarbejde med nedrivningsfirmaer. Du kan derfor trygt vælge os, når det er tid til at kortlægge indholdet af dit byggeaffald.

Hos Ebbekærgård Miljø får du en komplet miljøscreeningsløsning, der inkluderer rådgivning og samarbejder med alle fornødne mellemled. Vi tilbyder vores service til markedets skarpeste pris, og du vil altid få et konkret tilbud på baggrund af omfanget af din opgave. Kontakt os i dag for at høre mere om vores services eller for at få besvaret eventuelle spørgsmål. Vi ser frem til at høre fra dig.

De miljøfarlige stoffer

Kontakt Ebbekærgård Miljø for en komplet miljøscreening

Asbest
Tungmetaller
PCB

Asbest

Dette er et af de mere kendte stoffer, og det er det, fordi det findes mange forskellige steder i et byggeri. Det vil typisk være i tagbelægninger fra 1930 og frem til 1988, loft- og vægplader, støbegulve, vinyl og puds fra 1920 og frem til 1980 samt ved spartel- og fugemasser, isolering og lignende frem til omkring 1980’erne. Det er med andre ord et miljøfarligt stof, der er til stede i ufatteligt mange bolig- og erhvervsbyggerier.

Tungmetaller

Dette er ligeledes et stof, der er i flere byggematerialer. Det har i sin tid være anvendt til beskyttelse mod stråling, og det findes derfor både i cement, beton, mørtel, trykimprægneret træ, noget maling og i radiatorer. Brug af bly blev forbudt mellem 2001 og 2007, men blyholdige produkter anvendes stadig i fx røntgenrum. Derudover har andre tungmetaller været brugt til fx pigmenter i maling.

PCB

I dag er det forbudt at anvende PCB, men stoffet findes altså fortsat i bygninger og omgivelser fra før 1977. Stoffet kan afdampe fra det ene materiale til det andet, så hvis det i sin tid er blevet brugt i fugerne omkring dit vindue, kan du også forvente at finde det i væggen omkring. Det er også at finde i gulvlak, maling og lignende i boliger, der er fra før 1977.

Derfor er miljøscreening og miljøkortlægning nødvendigt

Gode grunde for at få lavet en miljøscreening

Der er gode grunde til, at det er lovpligtigt at få lavet en miljøscreening og miljøkortlægning, der kan kortlægge miljøfarlige stoffer i dit byggeaffald. Det er en service, der ydes til fordel for dig, dine medmennesker og vores fælles hjem.

Generelle retningslinjer for miljøscreening

De generelle retningslinjer bestemmer, at du skal kunne indlevere denne rapport, hvis du renoverer mere end 10 m2 bygning eller producerer mere end et ton affald under projektet. En god tommelfingerregel er også, at hvis det ikke er muligt at komme af med det på lossepladsen, skal det meldes til kommunen.

Undgå miljøfarlige stoffer

Miljøscreening og kortlægning skal redegøre for farlige stoffer som asbest, PCB og tungmetaller, så de efterfølgende kan blive bortskaffet på korrekt vis. Det er ikke ligegyldigt, hvor vi bortskaffer vores affald – tværtimod – og miljøkortlægning skal derfor sikre, at miljøfarligt affald kommer de korrekte steder hen. Det er ikke sikkert, at du har overvejet, hvor mange miljøfarlige stoffer, dit byggeri eventuelt indeholder, så her får du en indsigt i, hvor man typisk finder nogle af de mest gængse: Asbest, Tungmetaller og PCB.

3 gode grunde

Få eksperterne med på dit næste projekt!

Aftaler til markedets skarpeste priser

Indhent en pris på din opgave. Vi tilbyder altid konkurrencedygtige priser.

Erfarne rådgivere, som er med dig hele vejen

Vores konsulenter som er tilknyttet projektet, er med dig fra start til slut.

Klare aftaler og ingen overraskelser

For os er det vigtigt at du som kunde føler dig tryg i hele processen.